Industria alimentara si certificarea aferenta acesteia - ISO 22000

Problemele alimentare nu numai ca pot crea probleme de sanatate, ci afecteaza si structurile sociale si economice din intreaga lume. Comertul cu alimente contribuie, in general, la cresterea venitului national, oferind in acelasi timp schimb valutar tarilor exportatoare de alimente si adaugand valoare sectorului alimentar.

Daca persista riscurile alimentare, aceasta va duce la probleme grave de sanatate in toate segmentele societatii, la o productivitate mai mica a muncii, dar si la pierderi economice.

Standardul ISO 22000 pe care vi-l poate emite echipa ISO Standard este potrivit pentru orice organizatie care se ocupa de productia sau prelucrarea a alimentelor. Certificarea ISO 22000 va fi cea mai benefica pentru companiile care doresc un sistem de asigurare ferma a sigurantei alimentelor recunoscut la nivel international. Unii clienti pot solicita certificarea ISO 22000, care este o alegere inteleapta ce se incadreaza in managementul consecvent, responsabilitatea, imbunatatirea continua si comunicarea din cadrul unei companii care se respecta.



Rezultatul implementarii ISO 22000 intr-o organizatie poate fi un sistem de management cuprinzator pentru siguranta alimentelor ce face posibil accesul la noi piete de desfacere. 

Avantajele sale includ:

-       Standard recunoscut international pentru controlul pericolelor pentru siguranta alimentelor

-       Standard flexibil aplicabil tuturor organizatiilor din lantul de aprovizionare cu alimente, incurajand astfel cooperarea in prevenirea pericolelor pentru siguranta alimentelor

-       Integrarea mecanismelor de management al calitatii si sigurantei alimentelor in cadrul unei organizatii

-       Ofera un cadru pentru implicarea managementului, comunicarea cu furnizorii si clienti, dar si imbunatatirea continua a sistemului de management al sigurantei alimentelor

-       Demonstreaza angajamentul unei organizatii pentru siguranta alimentelor pe care le livreaza clientilor

Avantajele FSSC 22000 pot fi enumerate in termeni generali dupa cum urmeaza:

- Ajuta sa imbunatatiti procesele de siguranta alimentara, ISO 22000 va poate ajuta sa reduceti riscurile si incidentele.

- Cu certificarea ISO 22000, va puteti creste reputatia, puteti castiga clienti si puteti reduce costurile, puteti creste profiturile.

- ISO 22000 va arata cum sa va imbunatatiti procesele si va ajuta sa va optimizati resursele, reducand in acelasi timp costurile.

- Prioritizeaza accesul pe pietele internationale

- Asigura responsabilitatea colective a tuturor angajatilor si astfel instituirea unui sistem eficient de autocontrol

- Ajuta la construirea increderii in lantul de aprovizionare

- Cu ISO 22000, puteti demonstra ca produsele si serviciile sunt de inalta calitate, solide si de incredere.

- Certificarea ISO 22000 indica faptul ca ati luat masuri pentru a reduce riscurile pentru siguranta alimentelor si pentru a reduce riscul de accidente

- Imbunatateste calitatii produselor alimentare

- Crearea disciplinei in activitatile de productie

- Certificarea ISO 22000 va ajuta sa intrati pe noi piete si sa stabiliti noi parteneriate.

- Urmarind ISO 22000, va puteti asigura ca afacerea este de inalta calitate, sprijinind corect industria alimentara.

Asadar, daca certificatul ISO 22000 vi se pare o ocazie buna, ISO Standard va sta la dispozitie in orice moment, pentru a-l dobandi.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu