Tecar, terapia care vă poate face să vă simțiți mai bine în doar câteva minute

Cunoscută printre specialiștii în kinetoterapie și recuperare medicală, terapia tecar este una dintre cele mai eficiente tehnici întâlnite până în prezent pentru pacienții care se confruntă cu dureri musculare sau osoase, motiv pentru care se recomandă a fi încercată în diverse circumstanțe în care pacienții acuză disconfort fizic insuportabil din varii cauze. Având în vedere faptul că majoritatea dintre noi deja avem probleme legate de sistemul osos sau cel muscular, terapia tecar a început să fie căutată de pacienții de toate categoriile de vârstă.

Prin urmare, pornind de la aceste idei, ne propunem să vă răspundem la cele mai importante întrebări pe care le puteți avea atunci când vine vorba despre modalitatea în care funcționează terapia tecar.

Ce este curentul TECAR?

Acronim folosit pentru transferul de energie capacitiv și rezistiv, curentul TECAR este unul de înaltă frecvență, care oscilează între frecvențe de la 300 KHz la 1 MHz. Un adevărat bio-accelerator fiziologic, acest curent are beneficii terapeutice asupra sistemului musculo-scheletic.

La ce se foloșeste tecar terapia?

Aceasta este o tehnologie recunoscută pentru eficacitatea și fiabilitatea sa în îmbunătățirea mecanismelor naturale de autoreparare ale organismului, prin stimularea schimburilor la nivel celular. Fiind 100% sigur de utilizat, acesta oferă rezultate instantanee pentru a calma durerea, elimină tensiunea și accelerează vindecarea.

Cine poate folosi acest tip de terapie?

Această tehnică este utilizată în prezent în multe domenii medicale, dar predomină în sectorul recuperării și kinetoterapiei. În plus, ca un element de noutate pentru cei care nu știu detalii,  terapia tecar este folosită chiar și de sportivii de performanță, dornici să-și accelereze recuperarea după un anumit efort sau după o accidentare.

Care ar putea fi contraindicațiile?

Ținând cont de modalitatea în care se realizează terapia tecar, este important să facem inclusiv precizarea faptului că nu toate persoanele pot să beneficieze de efectele terapiei tecar. Printre acestea se numără gravidele, minorii, persoanele care au cancer și leziuni canceroase, afecțiuni ale pielii, arsuri, răni deschise, tulburări de coagulare ale sângelui, insensibilitate la căldură, insensibilitate locală la durere și/sau atingere, febră, infecție bacteriană, boli infecțioase, hipertensiune arterială sau hipotensiune arterială severă etc.

Acestea fiind spuse, este necesar să prezentați o dovadă a faptului că nu suferiți de niciuna din afecțiunile amintite mai sus, astfel încât terapia tecar să aibă loc în condiții de maximă siguranță pentru dumneavoastră, în calitate de pacient. Este deosebit de important pentru noi să avem aceste informații la cunoștință, tocmai pentru a preveni orice tip de situații nefavorabile, chiar nedorite.

Unde vă puteți programa pentru o ședință de terapie tecar?

Dacă vreți să vă bucurați din plin de efectele pe care le are această tehnică de recuperare medicală, trebuie să știți că la noi, în clinica MovKinetic, aveți posibilitatea de a vă programa în orice moment, sunând sau completând forumularul de pe pagină.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu