Mi-am inmormantat sotia in cele mai bune conditii si fara alergatura apeland la o casa funerara

Poate cea mai dificila perioada din an in care ai putea organiza o inmormantare este perioada estivala. Caldurile insuportabile, vremea schimbatoare si rapiditatea cu care trebuie sa rezolvi toate problemele ce tin de o inmormantare pot transforma organizarea intr-o cursa contra cronometru atunci cand esti luat si prin surprindere de decesul persoanelor dragi. Din proprie experienta stiu ca fara ajutor nu te poti descurca in asfel de situatii.

Pana sa am de organizat aproape de unul singur o inmormantare, cea a sotiei, nu am crezut ca e atat de dificil, mai ales vara. In familie la orice deces rudele si chiar prietenii au organizat inmormantarea cum au putut, s-au ocupat de aproape toate lucrurile. Cand m-am trezit singur si fara niste rude care sa sara imediat in ajutor mi-am spus ca de unul singur nu aveam cum sa reusesc sa fac nimic, as fi cedat fizic si psihic. Din cautarile mele pe Internet am ajuns la o concluzie simpla: casele funerare sunt in fiecare oras, au servicii de calitate si fac totul pentru tine pentru cam aceleasi sume de bani pe care le-ai fi cheltuit atunci cand organizai totul de unul singur. Pentru ca nu colaborasem niciodata cu o casa funerara imi inchipuiam ca de acolo poti lua un sicriu, niste coroane funerare, aranjamente florale, respectele si eventual si transport. Casa Funerara Luca, cea la care am apelat eu, avea servicii funerare in sectorul 4 complete, asta insemnand ca se ocupau de absolut tot ce tine de inmormantare, inclusiv pentru slujba si toata procesiunea ce urma. Era o ora destul de tarzie la care i-am gasit, asa ca i-am contactat imediat. Spre surprinderea mea am primit un raspuns imediat, consilierii Casei Funerare Luca au venit imediat cu un plan foarte bine pus la punct, mi-au oferit inclusiv pachete funerare la preturi bune decontate cu talonul de pensie si ajutorul de inmormantare.

A doua zi dupa ce am discutat cu ei telefonic am avut sicriul, crucea, lenjeria pentru sicriu, seturile de orare, un doctor specialist in imbalsamare, care a eliberat si certificatul de imbalsamare, corpul neinsufletit al sotiei a fost toaletat profesionist si pregatit pentru inmormantare in cele mai bune conditii. Pentru ca era foarte cald am decis sa mergem direct la capela cimitirului si sa facem acolo si slujba, transportul a fost asigurat pentru sicriu si pentru persoane, coliva, vinul si uleiul au fost gata pentru slujba exact cand am avut nevoie de ele. Capetele si pachetele aduse tot de firma cu servicii funerare de de calitate non-stop si-au gasit locul in timpul slujbei, la fel si celelalte accesorii de care am avut nevoie. Coroanele si jerbele le-am luat tot de la Casa Funerara Luca cu servicii funerare in sectorul 4 si in tot Bucurestiul. La final, dupa inmormantarea organizata rapid si in conditii excelente am primit si bani inapoi dupa ce s-au ocupat tot dansii de obtinerea ajutorului de inmormantare, de pregatirea dosarului, a actelor necesare. In doua zile foarte calduroase am reusit sa imi inmormantez sotia si sa scap si de alergatura prin calvarul infernal de afara, doar cu ajutorul celor de la Casa Funerara Luca, fara ei nu as fi avut cum sa ma ocup de inmormantare.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu