Negresa de post, cu mere, gem si nuca

Buna ziua. Cum scotea din cuptor  ceva gatit dupa o reteta noua, incantata sa impartaseasca, sora mea mai mare imi dadea imediat telefon sa-mi recomande si mie bunatatea rezultata. Nu intotdeauna ma grabeam s-o ascult, dar in final, faceam si eu aceeasi reteta si sfarseam prin a-i multumi pentru a mi-o fi daruit si mie. Astazi, i-am cam luat locul: cum fac ceva care-mi place, recomand si eu altora, cine stie, poate ajuta cuiva. De data aceasta, va dau o reteta de negresa de post, cu mere, gem si nuca. Este rapida, extrem de usor de facut si nu costa mult, cu atat mai mult cu cat gemul si nuca sunt optionale. Ingrediente: 6 mere mari (sau 10 mici), 2 cani zahar (asa scrie in reteta, dar eu am pus o cana si mi-a iesit suficient de dulce), 1 cana ulei, 3 linguri cacao, 3 cani faina, 1 plic amoniac, o lingurita rasa de bicarbonat, arome, gem si nuca (acestea doua vi le recomand pentru un plus de gust, dar nu sunt neaparat obligatorii) . Preparare:  Intr-un castron mare, razuiti merele, puneti toate ingredientele, faina fiind ultima adaugata. (Bicarbonatul si amoniacul puneti-le nestinse.) Amestecati totul cu o lingura si turnati intr-o tava mijlocie, inalta, unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Introduceti tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, spre mic. Cand se raceste prajitura, o puteti unge cu gem (nu foarte dulce) si presarati nuca prajita si faramitata, deasupra. Succes si pofta buna.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu