Londra, orașul de pe Tamisa care oferă experiențe inedite turiștilor din lumea întreagă

A vizita Londra înseamnă a descoperi o cultură cosmopolită pe toate planurile, începând de la artă, gastronomie, muzică, istorie. Capitala Angliei este plină de comori și surprize, astfel încât nici măcar nu vă va ajunge timpul să vă puteți bucura de tot ceea ce are de oferit acest oraș modern. Plecând într-un city break în Londra, cu siguranță vă veți porni într-o excursie de neuitat în oraș. Așadar, pentru a nu pierde cele mai importante atracții turistice din vedere, dar și pentru a descoperi cele mai bune locuri de vizitat în Londra, citiți cu atenție acest articol.

Ce să vizitezi în Londra?

O întrebare de început potrivită ar putea fi: Cu ce să începem atunci când ne aflăm în această călătorie? Londra este un oraș care vă poate oferi o multitudine de activități și locuri de vizitat pe cât de diferite, pe atât de intrigante. Tower Bridge, Turnul Londrei sau Catedrala Saint Paul se numără printre locurile de vizitat aproape obligatoriu, dacă vă doriți ca experiența dumneavoastră să fie una cât mai reușită. 



Ce nu ar trebui ratat?

În timpul unei prime vizite, nu ratați Palatul Buckingham, reședința Reginei Elisabeta a II-a. În anumite luni ale anului, vă puteți plimba prin holurile acestei clădiri maiestuoase, puteți afla mai multe despre viața la castel și chiar admira colecția de opere de artă a Prințului Charles. Dacă veniți dimineața, la ora 11, puteți urmări tradiționala schimbare a gărzii afară.

Muzee și locuri unde arta este la loc de cinste

Pentru iubitorii de artă, alegeți Galeria Națională, situată în Trafalgar Square, în centrul orașului, acest muzeu reunește unele dintre cele mai frumoase opere de artă, sculpturi, picturi, din lume în cadrul unei colecții absolut impresionantă. Indiferent câte ore veți petrece aici, un lucru e clar – nu aveți cum să vă plictisiți. Mai mult, rețineți că intrarea în majoritatea muzeelor ​​din Londra este gratuită. De asemenea, odată ce ați ajuns aici, nu uitați să vă bucura și de Tate Modern, British Museum, Victoria and Albert Museum sau Science Museum.

O plimbare pe Tamisa, o experiență memorabilă

Pentru a descoperi orașul dintr-un unghi puțin mai diferit, răsfățați-vă cu o croazieră pe Tamisa după-amiaza. Aveți de ales între călătorii care variază de la 20 de minute la 3 ore și puteți debarca oriunde doriți, datorită numeroaselor puncte-cheie situate pe malul Tamisei.

Este clar că Londra rămâne unul din cele mai importante și, totodată, vizitate orașe-capitală din lume, iar dovadă stă și numărul amplu de turiști care aleg să își petreacă concediile sau vacanțele aici. Fie că este vorba doar de un city break în Londra, fie de o ședere pe o perioadă mai lungă, aveți ce vedea!

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu