La început de 2022, toate drumurile duc la…Madrid

Doriți să descoperiți Spania pe străzile vibrante din Madrid? Un city break în Madrid, capitala Spaniei, vă poate face să vă îndrăgostiți de acest oraș ce oferă atâtea posibilități de a vă petrece timpul cu folos.  În timp ce majoritatea orașelor spaniole sunt populare pentru palatele, catedralele și arta lor - poți avea încredere că Madridul vă va oferi puțin câte ceva din toate. De la arhitectură frumoasă la mâncărurile delicioase, cu siguranță veți avea un city break în Madrid reușit. Dacă vreți chiar să porniți cu dreptul, Fabrica de Vacanțe vă așteaptă și anul acesta cu oferte una și una.

Întâi de toate, Madridul găzduiește o arhitectură uimitoare, așa cum se vede în Plaza Mayor, Palatul Regal din Madrid și chiar în Gran Via - cel mai de elită centru comercial al orașului. Dacă sunteți un pasionat de artă, o vizită la Muzeul Prado și Reina Sofia trebuie marcată neapărat în agenda dumneavoastră de călătorie. Cu un city break în Madrid poți să trăiești visul spaniol preț de câteva zile și să te relaxezi în frumosul Parque del Buen Retiro, cumpărând tapas la Mercado de San Miguel. Sună excelent, nu-i așa?



Principalele atracții din centrul orașului sunt la câțiva pași de gara Atocha. Aceasta este stația în care ajungi când călătorești cu trenul de mare viteză, AVE. Deci, fără alte detalii, haideți să aflăm care sunt cele mai importante obiective turistice pe care merită să le vizitați dacă vă planificați un city break în Madrid.

Plaza Mayor

Plaza Mayor este o piață emblematică din centrul Madridului. În mijlocul pieței se află statuia regelui Filip al III-lea. În jurul curții, sub galerii, veți găsi cafenele și magazine. Piața este la o aruncătură de băț de cealaltă piață faimoasă despre care vă vorbeam anterior, Puerta del Sol.

Piața alimentară din Madrid, Mercado de San Miguel

Piața acoperită San Miguel este la câteva sute de metri de Plaza Mayor. Cu toate acestea, clădirea datează din 1916. Piața a fost închisă pentru o renovare îndelungată și a fost redeschisă în 2009. În fiecare an, peste 10 milioane de oameni vizitează piața gourmet pentru a gusta produse spaniole, cum ar fi brânza asturiană, șunca iberică, pește din Galiția și Marea Mediterană.

Palatul Regal Madrid

Palatul Regal, sau Palacio Real, este palatul de lucru al regelui spaniol. Este o clădire frumoasă din exterior și este deschisă publicului. Dacă doriți să vizitați, asigurați-vă că mergeți dimineața devreme, deoarece tinde să fie destul de aglomerat mai târziu în cursul zilei. De asemenea, vă recomandăm să cumpărați biletul de intrare din timp, în regim online.

Acestea sunt trei dintre locurile în care puteți să ajungeți în primele ore de la sosirea în Madrid. Cu toate acestea, un city break în Madrid vă dă posibilitatea să explorați mult mai mult decât atât. Rezervați-vă din timp o vacanță!

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu